Notícies

20/11/2024

Adjudicació de la tercera fase dels horts urbans

Dilluns va tindre lloc l'adjudicació de parcel·les a les persones usuàries de la tercera fase dels horts urbans de Dénia: 54 horts, en el nou espai condicionat al costat de Torrecremada, tots ja adjudicats.

En aquesta nova fase, s'hi destinen dos parcel·les a l’associació Cerebrum i unes altres dos a la Fundació AEPA.

En uns dies s'hi procedirà al lliurament de claus.

En total, Dénia ja compta amb 158 parcel·les en les tres fases del projecte.

I recordeu que fins al 23 de novembre, a la Casa de la Cultura, podeu visitar l'exposició "Mirades a la terra", sobre els horts urbans de Dénia.

Vore detall
08/11/2024

La Regidoria de Medi Ambient organitza una exposició que reflectix el dia a dia en els horts urbans

La Regidoria de Medi Ambient va inaugurar ahir una exposició sobre els horts urbans de Dénia i els seus usuaris, que combina fotografies i un audiovisual amb  elements físics relacionats amb el conreu de la terra, per tal d’oferir els visitants una experiència immersiva i didàctica en esta pràctica.

La mostra vol, a més, visibilitzar les bondats d’esta activitat, que l’Ajuntament va posar en marxa en la finca de Torrecremada fa més d’una dècada, “que dona la vida als usuaris”, i destacar els beneficis que comporta per a la salut, l’alimentació, les relacions socials i el benestar personal de les persones majors de 60 anys usuàries, ha destacat la regidora Sandra Gertrúdix.

En “Mirades a la terra” hi trobarem un total de 28 fotografies relacionades amb el guaret, les ferramentes de cultiu en l’hort i les persones adjudicatàries dels horts treballant la terra, collint o reunides en els moments de descans i oci al voltant d’un bon esmorzar o un joc de dòmino. S’hi mostra també una composició de quatre fotografies d’un pla aeri dels horts on s‘aprecien les diferents fases i que permetrà al públic obtindre una visió global del projecte.

Distribuïts per la sala, s’hi veuen elements relacionats amb l’activitat agrícola, com ara un motocultor, una compostadora, aixada, falç i forca, barrets de palla i botes d’aigua, canyissos i calaixos amb hortalisses cultivades als horts urbans de Dénia.

A més, es projecta un audiovisual amb entrevistes amb les persones usuàries on relaten les seues experiències personals, la seua relació amb la terra i els beneficis que experimenten amb esta activitat. En este mateix racó s’han dispost elements que simbolitzen el vessant social de la vida en l’hort: un entrepà i la bota de vi, un joc de dòmino i una baralla de cartes, evocant eixos moments d’esbarjo compartits.

L’exposició sobre els horts urbans “Mirades a la terra” es pot visitar en la Casa de Cultura de Dénia fins al 23 de novembre.

Horts urbans en xifres

Els horts urbans han anat creixent des de la seua posada en marxa en la finca de Torrecremada l’any 2011.

  • La primera fase consta de 46 parcel·les, cinc de les quals van ser cedides per l’Ajuntament al TAPIS.
  • En la segona fase, s’hi van habilitar 48 horts més
  • I d’ací a uns dies, el 18 de novembre, està previst lliurar les 54 parcel·les de la fase III als usuaris que han resultat adjudicataris. En esta nova fase, s’hi destinaran dos parcel·les a l’associació Cerebrum i unes altres dos a la fundació AEPA.
Vore detall
03/10/2024

Xarrades i taules redones d'experts exploraran la relació entre l'ecologisme i les humanitats en la Setmana de la Sostenibilitat que organitza la Regidoria de Medi Ambient

L'Espai Sostenibilitat i Humanitats, un dels set que integren el projecte “Dénia, Ciutat del pensament”, impulsa dos accions, liderades per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia, que tenen com a objectiu “explorar la intersecció entre les humanitats i l'ecologisme per a comprendre com la cultura, l'ètica i la societat influïxen i són influïdes per estos temes, implicar a tots els actors relacionats i conéixer totes les perspectives com a factors de creació d'un pensament crític a través del qual generar propostes i solucions per al hui i el demà”. Així ha presentat hui la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, la Setmana de la Sostenibilitat i la Fira de les energies renovables Renova’t, que se celebren del 15 al 19 d'octubre de 2024 a Dénia, com a activitats paral·leles al Dénia Festival dels Humanitats 2024.

La Setmana de la Sostenibilitat (del 15 al 18 d'octubre, Casa de la Cultura) es planteja com un espai de debat i coneixement que compte amb la presència de tots els implicats en la temàtica de les energies renovables i la sostenibilitat. Això inclou particulars, empreses, professionals, administracions i associacions, tant del sector turístic com del transport, els servicis, la construcció, la distribució d'aliments, l'oci o l'ecologia.

La Setmana de la Sostenibilitat s'inaugurarà el dimarts 15 d'octubre, a les 19 hores. La primera de les conferències començarà a les 19.30 hores i abordarà la descarbonització i l'energia del futur. Té com a ponents a Juan Carlos Brotons, gerent comercial d'Iberdrola Alacant i Múrcia i expert en temes d'eficiència energètica, i Gonzalo Micó, cap de projectes de Fusion For Energy i professional immers en estos moments en un projecte que busca resoldre el problema de l'energia a nivell mundial, sobre el qual parlarà en la xarrada del dia 15 a Dénia. Presenta i modera esta sessió el professor del departament d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant Armando Ortuño Padilla.

El dimecres 16, a les 11 hores, Juan Vicente Catalá, enginyer tècnic de l'Ajuntament de Dénia, parlarà del consum d'aigua com a recurs essencial, eficiència energètica i sostenibilitat, exposant amb dades el nexe que unix estos tres conceptes i com podem optimitzar-ne l’ús. Presentarà la xarrada el gerent de l'empresa Solnet Energia, Joan Noguera.

A la vesprada, a les 19 hores, Juan Sacri, president de Sapiens Energia i expert en comunitats energètiques oferirà la conferència “Com donar poder al ciutadà en l'energia que utilitze”, tant en el seu consum com en la seua producció. En esta ocasió, introduïx la xarrada també el gerent de l'empresa Solnet Energia, Joan Noguera.

El dijous 17 d'octubre se celebraran dos taules redones. La de “Turisme sostenible i energies renovables” (11 hores) tindrà com a participants a Javier Cervera, representant de Baleària; Esteban Cobos, representant del Cercle Empresarial de la Marina Alta; Reme Cerdà, gerent d'AEHTMA i David d'Haro, gerent de Mundo Marino. Presenta i modera la cap del departament de Turisme Dénia, Pepa Cardona.

Els ponents debatran sobre turisme i construcció, tots dos motors econòmics de la comarca, però també un dels majors consumidors de recursos i exposaran les seues idees sobre com minimitzar l'impacte d'estes activitats i quines accions d'èxit s'estan portant ja a cap.

A la vesprada, a les 19 hores, sota el títol “Renovar el futur” s'exposaran les accions que l'Administració local i les empreses de la Marina Alta estan duent a terme per a aconseguir una sostenibilitat real. Intervindran Pedro Reig, director de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana; Carlos Buedo, director de l'hotel Daniya de Dénia i Davinia Català, arquitecta, presentats i moderats per la regidora de Territori i Qualitat Urbana de l'Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll.

Les xarrades de la Setmana de la Sostenibilitat acaben el divendres 18 d'octubre amb una conferència sobre energies renovables, els procediments per a la seua instal·lació, beneficis i les ajudes a particulars, a càrrec de Joan Noguera, gerent de Solnet Energia i Vicente Llácer, responsable del sector energètic/renovables de Caixa Popular. A les 11 hores, moderada per Juan Vicente Catalá.

A la vesprada (19 hores), Miguel Rebolledo i Héctor Ceballos, del departament d'Enginyeria industrial i Telecomunicacions de l'empresa Sitelec, exposaran les accions que l'Administració local està duent a terme per a reduir el consum energètic en l'àmbit municipal en la xarrada titulada “Smart City: tecnologia com a factor clau per a la descarbonització de les ciutats”. Presenta i modera Masus Oliver, conductora de programes en Montgóradio.

Rutes, tallers i jocs en la fira renova’t

I com a colofó a esta setmana dedicada a la sostenibilitat, el dissabte 19 d'octubre se celebrarà la fira de les energies renovables Renova’t en la Glorieta, de 10 a 20 hores. Un espai on donar a conéixer este sector a la ciutadania, oferint-li informació útil i de qualitat per part de professionals, i també on implicar la població en la conservació del planeta a través d'activitats d'educació ambiental: tallers infantils i familiars, rutes mediambientals i visites a empreses del sector.

Durant tota la jornada, el públic podrà gaudir de tallers infantils sobre reciclatge i sostenibilitat, rutes en família pel port de Dénia i a les instal·lacions de Baleària, totes dues amb un aquabús propulsat amb energia solar; rutes guiades amb bicicleta elèctrica i una gimcana familiar sobre superherois amb missió de salvar el planeta Terra.

Han col·laborat amb la Regidoria de Medi Ambient com a patrocinadors en esta I Fira Renova’t Caixa Popular, Ibrolux, Baleària i Mundo Marino.

La programació detallada d'estes activitats paral·leles al Dénia Festival dels Humanitats es pot consultar en: https://deniafestivaldeleshumanitats.org/ca/04-semana-de-la-sostebilidad

 

Vore detall
27/09/2024

L'accés de les mascotes als espais públics i el nou règim sancionador, temes d'interés del públic assistent a la xarrada sobre la Llei de protecció i benestar animal

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia va organitzar dissabte passat, amb la col·laboració d'APAD i Aldea Felina, una xarrada informativa sobre la nova Llei de Protecció i Benestar Animal, dirigida a persones amb animals domèstics. La xarrada va estar conduïda per la veterinària Mercedes Chalmeta, fundadora de la clínica Sana Sana de Dénia.

Una de les qüestions més recurrents que va plantejar el públic va ser l'accés dels animals als espais públics, com, per exemple, les platges de la ciutat. Es va explicar que, segons la normativa municipal, està prohibit l'accés de les mascotes a les platges en temporada alta, a excepció dels espais que estan habilitats per a ells.

Un altre dels punts tractats va ser el règim sancionador que establix esta nova llei. Es va explicar les diferències entre les sancions lleus, greus i molt greus.

  • Sancions lleus: inclouen infraccions com no portar una botella d'aigua per a netejar el pipí o no tindre la seua documentació d'identificació al dia.
  • Sancions greus: com l'abandó d'animals o el seu maltractament.
  • Sancions molt greus: el maltractament sever o l'ús d'animals en espectacles.

A més, les responsables d'APAD (Associació Protectora d'Animals de Dénia) i d’Aldea Felina van tindre el seu espai en la xarrada per a exposar la seua tasca, relatant els desafiaments als quals s'enfronten cada dia per a millorar la situació dels animals.

La Regidoria assenyala que l'activitat va resultar ser “tot un èxit” i agraïx al públic assistent “la seua participació activa”. Medi Ambient destaca també la importància d'esta mena d'esdeveniments per a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de garantir el benestar animal i complir amb la normativa vigent.

Vore detall
18/09/2024

Per què és important conèixer tots els detalls de la Llei de Protecció i Benestar Animal?

La nova Llei de Protecció i Benestar Animal a Espanya ha arribat per a millorar les condicions de vida dels animals, però també introdueix una sèrie de responsabilitats per als que hi convivim amb ells. Conèixer a fons aquesta normativa és fonamental per a evitar sancions i, sobretot, per a garantir el benestar de les nostres mascotes.

Però, per què és tan important estar al corrent de cadascun dels detalls d'aquesta llei?

1. Per a evitar-hi sancions i multes
Un dels aspectes més destacats de la llei és la introducció de multes per no complir certs requisits. Des de no portar la famosa botelleta d'aigua per a netejar el pipi del teu gos durant les passejades, fins a no complir les noves obligacions de cures bàsiques, la llei imposa sancions que et podrien afectar si no n'estàs ben informat. Conèixer aquests detalls et pot estalviar disgustos i diners.

2. Garantir el benestar dels animals
Més enllà de les multes, la llei està dissenyada per a garantir el benestar dels animals que hi conviuen amb nosaltres. Estableix normatives clares sobre el tracte adequat a les mascotes, la importància de la seua salut i benestar físic i sobre els espais on poden viure. Sabies que ara hi ha noves regulacions sobre el tamany dels espais on poden viure els animals? Conèixer aquests detalls és essencial per a assegurar-te que compleixes la normativa i estàs brindant la millor vida possible als teus companys animals.

3. Noves responsabilitats per a les persones cuidadores
La llei no només afecta els animals, sinó que també estableix noves obligacions per a les persones que en tenen cura. Des de la tinença responsable fins a la correcta identificació mitjançant microxip, hi ha molts aspectes que ara estan més regulats que abans. No complir aquestes noves responsabilitats podria comportar problemes legals.

4. Canvis en la gestió de colònies de gats i uns altres animals
Un altre aspecte important de la llei és la regulació de les colònies de gats i altres animals que no viuen directament a les llars. Si sou part d'alguna associació o col·laboreu amb la gestió de colònies, és clau conèixer les noves regles que estableixen com s'han de cuidar i protegir aquests animals.

5. Trencar amb els mites i confusions sobre la llei
Des que es va anunciar la nova llei, han sorgit molts mites i confusions sobre el contingut. Alguns creuen que aquesta normativa permet la retirada immediata dels animals en casos menors d'incompliment o que s'apliquen sancions desproporcionades per errors petits. Conèixer a fons la llei us permetrà desmentir aquests mites i entendre realment com funciona la normativa.

Informa't i aclareix els teus dubtes a la xarrada del 21 de setembre

Per a resoldre tots els dubtes que pugueu tindre sobre la Llei de Protecció i Benestar Animal, us convidem a la xarrada que se celebrarà el 21 de setembre, a les 11 h, a la Casa de la Cultura de Dénia.

La conferència serà impartida per la veterinària Mercedes Chalmeta, directora de Sana Sana Clínica Veterinària, que explicarà en detall els aspectes clau de la llei i aclarirà totes les preguntes que hi puguen sorgir.

Aquest esdeveniment està organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia, en col·labnoració amb APAD, Aldea Felina i Sana Sana Clínica Veterinària.

Vore detall
17/09/2024

Xarrada sobre la nova Llei de benestar animal: tot allò que necessites saber

El dissabte 21 de setembre, la Casa de la Cultura de Dénia acollirà una xarrada dedicada a la nova Llei de Protecció i Benestar Animal (Llei 7/2023, de 28 de març). Aquest esdeveniment, que començarà a les 11 h, comptarà amb la participació de Mercedes Chalmeta, veterinària i directora de Sana Sana Clínica Veterinària a Dénia.

La xarrada ha estat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb APAD (Associació Protectora d'Animals de Dénia), Aldea Felina i la clínica Sana Sana.

L'objectiu és explicar els aspectes clau de la nova llei de benestar animal i com afectarà tant els animals domèstics com a les persones que hi conviuen amb ells.

Mercedes Chalmeta abordarà els principals dubtes i inquietuds que han sorgit al voltant de la llei, oferint respostes clares i pràctiques. També s'hi aclariran les idees errònies que han circulat en relació amb la nova normativa, proporcionant-ne una visió més ajustada a la realitat i aclarint-ne qualsevol malentès.

Aquest esdeveniment serà d'especial interès per a totes aquelles persones que conviuen amb animals domèstics i volen estar ben informades sobre els drets i les responsabilitats, així com per a professionals del sector. La veterinària Mercedes Chalmeta oferirà exemples concrets que facilitaran la comprensió de les noves normatives i com s'implementaran en la vida quotidiana.

Si tens preguntes o inquietuds sobre el benestar dels animals i com aplicar aquesta nova legislació, no et pots perdre aquesta xarrada, una oportunitat única per a obtenir-ne informació precisa i participar en un espai daprenentatge i diàleg.

Vore detall
06/09/2024

Set exemplars de tortuga babaua nascuts a Dénia l'any passat tornen a la mar

Set tortugues marines (Caretta caretta) nascudes a l'agost de l'any passat en un dels nius de la platja d'Albaranes de Dénia han sigut alliberades este matí en aigües de Dénia.

Es tracta de set exemplars dels 62 que van sobreviure en l'eclosió. Estes cries van ser traslladades en nàixer a l'Oceanogràfic de València per a participar en el programa de supervivència head-starting, que preveu la seua solta en complir l'any d'edat.

Les tortugues marines nounades són molt vulnerables als depredadors, com a crancs, aus i peixos, a causa de la seua xicoteta grandària. S'estima que en els primers dies la mortalitat arriba al 90% i que només 1 de cada 1.000 exemplars aconseguirà l'edat adulta. Les criades en captivitat dins de projectes d'head-starting tenen més possibilitats de supervivència gràcies a que quan són alliberades tenen una grandària que disminuïx en gran manera la depredació. Les tortugues alliberades hui a Dénia ja han aconseguit un pes que oscil·la entre un quilogram i un quilogram i mig.

Per a avaluar la supervivència i la seua adaptació al mitjà dels exemplars alliberats hui i conéixer els seus moviments, la Universitat Politècnica de València ha col·locat en la closca de les tortugues transmissors satel·litals, uns dispositius que en pocs mesos i amb el creixement, es desprendran sense causar mal a l'animal i permetran obtindre informació bàsica d'esta espècie en una fase de vida poc coneguda en mar oberta.

Abans de la seua solta, cada exemplar ha sigut batejat per a facilitar-ne la identificació en el seguiment. L'alcalde, Vicent Grimalt, que ha triat per a la seua el nom de Llum, el nom d'una voluntària que va cuidar el niu l'estiu passat, ha participat en l'activitat amb representants de les altres entitats organitzadores de l'esdeveniment a més de l'Ajuntament de Dénia -la Fundació Oceanogràfic, la Universitat Politècnica de València, Universitat de València i l'ONG Eucrante-, d'entitats col·laboradores com Baleària i algunes de les persones que van albirar els nius i van donar avís i que els van custodiar.

Vore detall
21/08/2024

Eclosiona un niu de tortugues a la platja del Raset

La matinada del 17 al 18 d'agost es va rebre l'avís en el Servei Ambiental Marí de l'ajuntament de l'eclosió d'un niu de tortuga marina en la platja de la Punta del Raset. Una telefonada de Jesús Tomás, biòleg de la Universitat de València, a partir d'un avís al 112 que alertava del naixement de tortugues en aquest punt.

Efectivament s'hi va localitzar un niu (al costat de la duna, a 52 m de distància de la vora de la mar) i tres exemplars que encara no havien arribat a la mar. Aquestes tres tortuguetes van ser traslladades a l'Oceanogràfic i 89 més van arribar a la mar per si mateixes.

Aquest niu segurament pertany a una tortuga que va ser vista per un grup de joves el 27 de juny i del qual es va rebre avís la nit següent a l'albirament. En no quedar-ne rastre ni precisar els informants una zona concreta, no es va poder localitzar el niu amb antelació.

D'aquí la importància de telefonar al 112 en el mateix moment de l'albirament d'una tortuga o dels rastres encara perceptibles en l'arena.

Van participar en l'operatiu:

  • Universitat de València
  • Fundació Oceanogràfic 
  • Policia Local de Dénia
  • Servei Ambiental Marí i de Pesca de l'Ajuntament de Dénia
Vore detall
20/08/2024

Vora 300 persones han gaudit enguany del programa 'Descobreix els paisatges de Dénia'

La nova edició del programa Descobreix els paisatges de Dénia s'ha tancat un estiu més amb una participació rècord: 269 persones s'hi han apuntat a les catorze excursions guiades, programades durant els mesos de juliol i agost, per indrets de Dénia i la comarca.

L'elecció de les destinacions de cada eixida té com a objectiu redescobrir per a veïnat i visitants l'entorn natural més pròxim i el seu atractiu turístic, més enllà de les platges.

Les propostes amb més acceptació, com cada any, han sigut les nits d'observació astronòmica des de la Lloma del Castanyar, que van reunir una trentena de participants en cada una de les dos cites organitzades amb la col·laboració de l'Associació Astronòmica de la Marina Alta, que hi va facilitar els telescopis d'alta resolució.

La via verda, el parc de les Bassetes, el Coll de Pous en el Montgó, la Marjal Pego-Oliva (on s'hi van veure àguiles pescadores reintroduïdes en la Muntanyeta Verda i amb les explicacions del voluntariat de la Fundació Migres), Segària, el jardí de l'Albarda de Pedreguer, l'ecomuseu i el celler de Teulada, Jesús Pobre i el mercat del riurau i la Vall de Lagua i l'arquitectura de pedra seca han protagonitzat la resta d'excursions. 

Vore detall
05/08/2024

Dénia llança la campanya 'Stop Colillas' per a reduir la contaminació mediambiental

La Regidoria de Medi Ambient va llançar divendres passat 2 d'agost la campanya Stop Colillas, amb l'objectiu fonamental de conscienciar a les persones fumadores perquè no tiren les burilles al sòl, per a evitar l'alta contaminació que provoquen en el medi ambient, sobretot perquè moltes de les burilles que acaben en el sòl, arriben a la mar a través de les clavegueres. El principal propòsit és reduir la contaminació per burilles en el medi ambient.

Les burilles contenen nombroses substàncies tòxiques que queden en part retingudes en el seu filtre, com són la nicotina, metalls pesants, l'àcid cianhídric, hidrocarburs aromàtics policíclics i fins i tot substàncies radioactives com el poloni-210. Des de fa anys, l'efecte nociu del tabac està arribant als no fumadors i al medi ambient, i milions de burilles diàries acaben en el sòl, provocant un veritable caos en el medi ambient.

Una de les principals accions de la campanya “Stop Burilles” és col·locar uns originals cendrers, repartits en diversos punts de la ciutat, que aniran instal·lats en fanals o pals, perquè les persones fumadores depositen #ací les burilles. Ara com ara s'han instal·lat 14 cendrers en Marqués de Camp, al carrer la Mar, al carrer Via, la Glorieta. A més, s'han instal·lat 3 cendrers en diferents ubicacions de la platja de la Marineta Cassiana, que ja al juny es va convertir en una “Platja sense fums”. I finalment s'instal·laran també en avinguda del Montgó i en la plaça París.

A més, en diferents platges de Dénia es posarà a la disposició dels fumadors, uns cendrers perquè es depositen en ells les burilles. S'han realitzat també uns vídeos amb persones tirant les burilles en els cendrers. Totes estes accions tindran la seua repercussió en les xarxes socials de l'Ajuntament.

Finalment, des de la Regidoria de Medi Ambient, es realitzarà unes xarrades informatives dirigides a #xiquet, adolescents i joves, perquè coneguen el mal mediambiental que provoquen les burilles i el mal en la salut que provoca el tabac. S'organitzaran xarrades amb diferents eixides de l'alumnat a llocs públics, al mercat municipal, al camp, a la mar, etc.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdrix, creu que esta campanya està tenint un bon acolliment, “ja des del primer dia que es van instal·lar els cendrers, es veia com molta gent els usava per a depositar les burilles”. “Esperem que esta campanya servisca per a conscienciar seriosament a les persones fumadores perquè no tiren les burilles al sòl, i que així puguem reduir la contaminació al medi ambient”.

Vore detall
08/07/2024

Dénia emprén un pla de mobilitat sostenible per a fomentar els modes de transport més respectuosos amb el medi ambient i racionalitzar l'ús de vehicles motoritzats

L'Ajuntament de Dénia ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla de Mobilitat Turística Sostenible, la ferramenta de gestió “que permetrà organitzar de manera eficient els diferents modes de transport de la ciutat, fomentant els més respectuosos amb el medi ambient (bicicleta, a peu i el transport públic), així com racionalitzar l'ús del transport motoritzat”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto. El servici d'assistència tècnica per a la redacció del Pla ha sigut adjudicat a l'empresa DOYMO per un import de 36.400 euros.

El pla de treball ha començat amb la recopilació d'informació facilitada per l'Ajuntament de Dénia sobre la mobilitat, el trànsit, la xarxa viària, plans i estratègies municipals que afecten la mobilitat i accessibilitat del municipi, els aparcaments, cens de vehicles, el transport de mercaderies i turístic, zones de càrrega i descàrrega, transport públic i altres dades que permeten realitzar un diagnòstic “quantitatiu i qualitatiu” sobre l'actual model de mobilitat dels residents, turistes i visitants.

A partir del pròxim dilluns, 8 de juliol, i fins al 31 d'agost, continuarà la recollida d'informació utilitzant diferents metodologies.

D'una banda, s'arreplegarà informació de la via pública mitjançant càmeres de vigilància per al comptatge de vehicles, bicicletes i vianants en diferents punts de la ciutat; aforadors (comptadors) de tub pneumàtic i aforadors automàtics amb càmerres per a la lectura de matrícules. Els punts on s'instal·len estos dispositius, “l'única finalitat dels quals és la recollida de dades sense cap fi sancionador”, estaran degudament senyalitzats al públic.

Javier Scotto ha destacat que el procés de diagnosi serà “molt participat” i inclou enquestes d'hàbits de mobilitat en línia, disponible en la web de l'Ajuntament de Dénia (www.denia.es) a partir de la setmana vinent, i telefònica, a una mostra de 400 persones.

Així mateix, l'empresa redactora mantindrà reunions amb tots els agents implicats en la mobilitat de la ciutat: comerciants, Mercat municipal, associacions de famílies d'alumnat, associacions de taxi i veïnals, AEHTMA i Cedma, entre altres.

La previsió del pla de treball és que la diagnosi definitiva estiga finalitzada al novembre de 2024.

La següent fase del procés serà l'elaboració del Pla, que estarà acabat a la fi de març de 2025 i arreplegarà les propostes per a planificar una mobilitat més eficient “que ens permetran la presa de decisions”, ha afegit Scotto.

Objectius

El regidor de Seguretat Ciutadana ha agrupat els objectius que es pretenen aconseguir amb este Pla en cinc apartats.

El primer és aconseguir una mobilitat més sostenible, disminuint la contaminació i el consum energètic així com el consum d'espai públic.

Una mobilitat més inclusiva, amb accessibilitat universal de voreres i espais públics i un transport públic accessible i adaptat a tots els segments socials, és un altre dels reptes plantejats.

Altres objectius són aconseguir una mobilitat més segura –disminuint els accidents- i més eficient –temps competitius en el transport públic, per exemple-.

Finalment, el Pla vol contribuir al fet que Dénia tinga una mobilitat més compartida, comptant amb la participació i interacció amb la ciutadania, la col·laboració entre administracions i la coordinació en els instruments de planificació.

El Pla de Mobilitat Turística Sostenible és una de les accions incloses en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) 2021 i està finançat amb fons Next Generation UE.

Vore detall
23/01/2023

El programa d'educació ambiental 'Horts a l'escola' arriba a la Residència Santa Llúcia

El programa d'educació ambiental "Horts a l'escola", que des de fa quatre anys aproxima els xiquets i xiquetes dels col•les i les persones usuàries del Centre Ocupacional de la Xara a l'agricultura i els productes de proximitat, ha arribat enguany a la 'resi'.

Amb l'ajuda del departament de Medi Ambient, la Residència Santa Llúcia ha posat en producció un espai en el pati del centre, que ja està així de bonic.

I amb hortalisses quasi a punt per a passar a la cuina.

Vore detall
19/01/2023

'L’art de la posidònia' arriba a Madrid

En la campanya de visibilització del projecte 'Viu la posidònia', la primera parada ha estat l’exposició ‘L’art de la posidònia’, inaugurada a Madrid.

L’emplaçament per a la mostra d’art ha estat la galeria Desearte (carrer de Villanueva, 43) i en ella s’hi poden trobar peces de joieria dels orfebres eivissencs Elisa Pomar i Enric Majoral, els quadres del cambrilenc David Callau i els plats fets amb posidònia de l’artesana resident a Jesús Pobre Angelica Fossemó -Magari Things-. A més, la naviliera Baleària col·labora amb la participació de l’artista Antonio Villanueva i les seues escultures de resina.

A la galeria es troba també exposada una retrospectiva amb les fotografies del concurs eivissenc ‘Viu la posidònia’ 2022. En aquesta es poden contemplar obres de Fernando Estarellas (primer premi), Olga Escandell (segon premi), José Ramón Fernández (tercer premi), Joan Pereyra, Marisol Torres, Paulo Peixoto, Daniel Lop, Antonio Planells, Pablo Montoro, Pepi Rivera, Javier Ruiz “Citoxin”, Joan Costa, Simón Vila, Carmen Escandell, María Tur, Jaume Torres i Xavier Mas.

L’acte inaugural va comptar amb la participació dels alcaldes de Dénia, Eivissa i Cambrils, els artistes i unes altres personalitats convidades del sector turístic, empresarial i cultural de les tres comunitats autònomes.

Vore detall
19/01/2023

El projecte de turisme experiencial ‘Viu la posidònia’ es presenta a FITUR

El projecte ‘Viu la posidònia’, el qual comparteixen els ajuntaments de Dénia, Cambrils i Eivissa, i que està finançat pels fons europeus Next Generation, s’ha presentat aquest migdia a FITUR. Els alcaldes de les tres ciutats, Vicent Grimalt, Oliver Klein i Rafael Ruiz, han desgranat la filosofia, pressupost i accions a implementar en el marc d’aquesta iniciativa comuna.

Aquest projecte pretén desenvolupar un producte de turisme experiencial i ecoturisme, amb empremta de carboni zero, que afavorisca el coneixement i la conservació de la posidònia, en particular, i, per extensió, de la biodiversitat de la nostra costa, un recurs turístic i mediambiental de gran rellevància.

Vicent Grimalt ha estat l’encarregat d’explicar les accions concretes que es duran a terme en el marc del projecte, subvencionat amb més d’1 milió d’euros pel Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, dins del programa ‘Experiències Turisme Espanya’, finançats amb fons europeus Next Generation.

Està previst que s’identifiquen zones de pradera de posidònia, amb la delimitació cartogràfica de zones, i la concreció de visites guiades, tant en superfície com submarines. Paral·lelament, es promocionarà la formació dels agents turístics i l’ús de mitjans de transport i acompanyament elèctrics. De cara als visitants, es realitzaran campanyes de sensibilització i es crearan punts d’informació i accions amb educadors ambientals i de desenvolupament turístic.

Per donar a conéixer la importància d’aquesta planta submarina, es pensa en la creació d’un centre virtual d’interpretació, així com un repositori multimèdia. Aquesta iniciativa anirà parella amb la investigació científica en matèria de protecció, conservació i repoblació de la posidònia.

Vore detall
09/01/2023

El ple vota l’aprovació inicial del reglament del Consell Municipal Marítim-Pesquer i la modificació de l’ordenança de tinença d’animals

L’Ajuntament aprova per unanimitat l’expedient inicial per a aprovar el reglament del Consell Municipal Marítim-Pesquer. Un ens amb l’objectiu de “defensar l’ecosistema marí, la seua biodiversitat i l’ús sostenible de les activitats relacionades”. El reglament obliga al Consistori a crear xarxes de sinergia en el sector, garantir el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’assessorament de les diferents institucions municipals, comarcals i autonòmiques.

El consell estarà format per: presidència, secretaria, un representant de cada grup polític amb representació municipal, una persona tècnica del Departament de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament, la Direcció Tècnica de la Reserva Marina d’interés Pesquer del Cap de Sant Antoni, la Direcció Tècnica del Parc Natural del Montgó i Reserva Marina Natural del Cap de Sant Antoni, una persona representant de Ports de la Generalitat, una persona representant del Real Club Nàutic de Dénia, una persona representant per cada un dels Ports Esportius del Port de Dénia, una persona representant de l’Associació d’Amarraments Públics de Dénia, una persona representant de l’Associació Local de Pesca Esportiva, una persona representant de l’Associació de Club de Busseig de Dénia i dues persones representants de la Confraria de Pescadors de Dénia. A més, es pot adherir una representació (empresarial, del Consell de Participació Ciutadana, persona física o organitzacions professionals del sector) puntual depenent del tema tractat a la sessió.

El reglament estarà a disposició de la ciutadania per fer les propostes pertinents en un termini de 30 dies després de la seua publicació al Bolletí Oficial de la Província d’Alacant (BOPA).

Modificació de l’ordenança de tinença d’animals

De la mateixa forma, la Corporació municipal ha acordat per unanimitat l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança municipal de tinença i benestar animal.

La modificació es deu al canvi de mentalitat i legislatiu respecte a la percepció dels animals que es té actualment. La normativa europea i nacional –Llei 17/2021- atorga als animals un estatus especial, pel qual se’ls considera éssers vius dotats de sensibilitat, contribuint així a la seua descosificació i a la lluita pels seus drets.

Pel que fa a les deixalles dels animals, s’inclou l’obligatorietat de dur sempre una botella d’aigua per netejar els restos d’orina. En cas de no ser així, es contempla una sanció d’entre 100 i 750 euros. També s’ha establit la prohibició d’alimentar els animals al carrer; comportant sancions similars a les anteriors. A més, serà obligatòria la inclusió dels animals al registre per a aquelles persones que passen una estança mínima de 3 mesos a Dénia; la inscripció al Cens municipal es farà, com a màxim, 30 dies després de la identificació amb xip de l’animal. El registre inclourà gossos de tota mena, i no només perillosos. Els gats, gossos i fures hauran d’estar vacunats amb l’antiràbica i disposar de targeta sanitària. L’incompliment d’aquestes disposicions suposarà una infracció lleu amb sancions d’entre 100 i 750 euros.

De la mateixa forma, s’ha contemplat la qüestió de les colònies felines; l’Ajuntament es fa responsable de controlar i enregistrar la població de gats a la ciutat. En relació als gossos, la nova ordenança regula l’ús dels parcs canins. També s’ha implementat una normativa relativa a les associacions animalistes, així com de l’activitat de cria i venda.

Per redactar el text s’ha tingut en compte les idees dels diferents grups de la Corporació municipal, a més de la dels experts del Col·legi de Veterinaris d’Alacant.

L’ordenança estarà a disposició de la ciutadania per fer les propostes pertinents en un termini de 30 dies després de la seua publicació al Bolletí Oficial de la Província d’Alacant (BOPA).

Vore detall
09/01/2023

El nou contracte de neteja urbana i recollida del fem, quines són les novetats?

L'1 de juliol va entrar en funcionament el nou contracte de neteja urbana i recollida del fem. "Més neteja, més camions, més contenidors, més ecològic i més freqüència" són els trets que defineixen el nou servei, adjudicat a Urbaser per als pròxims 17 anys.

Sobre el terreny, millores molt notables com la recollida del fem també per les vesprades en els establiments d’hostaleria, per a alliberar les cuines després del servei de migdia i evitar el diposit de residus en els carrers durant el dia; el baldeig amb aigua a pressió dels carrers més concorreguts; l’extensió de l’acció de les agranadores a l’extraradi (les Marines i el Montgó), fins ara concentrada en el nucli urbà i carretera de les Rotes; el desbrossament de camins amb un vehicle específic propi; i ampliació del servei de l’ecoparc mòbil amb horari de vesprada.

També s’hi han instal·lat nous contenidors de recollida de roba i d’oli, serveis ara assumits per la concessionària que unifica així tota la recollida selectiva.

Aquest nou contracte també contempla la intervenció fonamental d’una nova figura, la dels educadors, per a implementar una altra novetat: la recollida porta a porta en els barris de Baix la Mar, les Roques i la Xara i Jesús Pobre i la fracció orgànica, dos nous serveis que necessiten d’una feina prèvia d’informació i formació de la ciutadania.

Els educadors seran també essencials perquè el lema que acompanya el servei i que centra la nova imatge corporativa, 'Viu i conviu', siga realitat, perquè hi cal, sobretot, la implicació de tota la ciutadania.

El contracte suposa, també, l’aposta per un servei més ecològic: bona part del nou parc mòbil serà elèctric o funcionarà amb gas.

 

MILLORES

Contenidors

  • Tots seran iguals
  • Aniran ancorats a un rail, en lloc de tindre rodes, per a evitar que es moguen del lloc
  • Més capacitat:

ARA: entre 800 i 1.100 litres de capacitat; els de pedal, 2.400.

NOUS: 3.000 litres.

  • Més accessibles a les persones amb dificultats de mobilitat (menys alçària)
  • Camions de càrrega bilateral = els contenidors es podran col·locar indistintament a un costat o un altre del carrer

Contenidors soterrats

  • Es canviaran les bústies, el que facilitarà el buidatge, que serà més ràpid i, per tant, minimitzarà molèsties.

Zones delicades (Montgó o algunes del casc urbà)

  • L'empresa oferta col·locar 10 protectors de contenidors, que eviten, per exemple, que caiguen residus a barrancs. I podran personalitzar-se amb imatges de Dénia, etc

Restes de jardineria

  • ARA: 7 contenidors DE verd, i el plec obligava a augmentar-los a 15. Urbaser es compromet a instal·lar-ne 21.

Implantació de la fracció orgànica

  • La normativa europea obliga i ho exigia el plec. Urbaser a més ofereix la implantació de la fracció orgànica en contenidors tancats, d'accés amb targeta.
  • Es repartiran 10.000 contenidors per tots els habitatges de Dénia que estiguen interessats.
  • S'instal·laran 2 zones compostadores comunitàries
  • Es repartiran compostadores individuals per a les persones que ho sol·liciten

Recollida del fem

  • Tot el terme + zones on actualment no es dóna el servei: Garganta de Gata i Monte Pego.

Recollida porta a porta

El plec de condicions demanava que s'implantara en barris de vivenda baixa, com Baix la Mar i les Roques, i en la Xara i Jesús Pobre. Urbaser oferta donar també el servei de porta a porta de la fracció orgànica de l'hostaleria.

Paper i plàstic

  • En l'actualitat es fan 7 rutes diàries. Urbaser les duplica: 14.
  • A les zones amb porta a porta es repartiran 3.000 contenidors per a la fracció de plàstic o cartró.

Recollida d'estris

  • Es passa d'una ruta diària a dos, a l'incorporar-se servei de vesprada.

Recollida d'oli, vidre i roba

  • El plec demanava la recollida d'oli i vidre, però Urbaser ha incorporat també la de roba (a partir de 2025 es preveu que la roba siga una fracció més de residus)
  • S'incrementa de 22 a 28 el número de contenidors.

Recollida de bolquers i empapadors

  • Urbaser millora el plec amb esta oferta, principalment en zones on hi ha guarderies o en la residència d'ancians.

Neteja viària

  • De matí, vesprada i nit.

Maquinària

  • Camions més grans a gas (la concessionària instal·larà una estació pròpia per donar servei a la flota) / vehicles més menuts, elèctrics.
  • Camions amb compartiment dividit, que podran recollir dos fraccions al mateix temps.
  • Quatre agranadores (ara n'hi ha dos)
  • Dos camions cuba (ara n'hi ha un).
  • Tres màquines Karcher (ara hi ha una).
  • Fregat diari del paviment en totes les zones de vianants els mesos de juliol i agost.
  • Una moto elèctrica per recollir excrements de mascotes.
  • Un tractor desbrossador de cunetes.
  • 14 recol·lectors (cinc més que els que exigia el plec).
  • Papereres selectives, compartimentades, per a fires i esdeveniments.

Ecoparc

  • El contracte inclou la prestació del servei també durant les vesprades.
  • Punt per a la reutilització d'electrodomèstics
  • Ecopunt de proximitat fix, on dipositar electrodomèstics menuts
  • Cinc minipunts per a tòners d'impressora, telèfons mòbils o bateries.
  • Un miniecoparc mòbil
Vore detall
04/04/2022

Dénia s'uneix a Eivissa i Cambrils per a posar en marxa el projecte d'experiència turística “Viu la posidònia”

L’Ajuntament de Dénia ha signat un conveni amb els ajuntaments de Cambrils i Eivissa per a la creació d'una agrupació d'entitats amb la finalitat de concórrer de manera conjunta en el desenvolupament del programa “Viu la posidònia” i optar a les ajudes del programa “Experiències Turisme Espanya” inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.

“Viu la posidònia” és un producte experiencial ecoturístic, una activitat de petjada de carboni zero que afavoreix el coneixement sobre una part de l'ecosistema marí imprescindible per a la conservació de la biodiversitat en la costa, la neteja de les aigües, la protecció de la línia de platja enfront dels temporals i la fixació de carboni atmosfèric, tot això a través d'un conjunt d'activitats compatibles amb el gaudi de les nostres platges i la realització de pràctiques d'oci actiu i saludable.

“Viu la posidònia” busca crear un producte turístic concret al voltant de coses que cada població ja fa però no de manera coordinada. Així doncs, es pretén construir un producte comercialitzable pels agents, vendible, atractiu per a les persones visitants, diferenciador, d'alt valor afegit ambiental, integrable en els programes de màrqueting d'operadors turístics locals i que associe a la marca turística de les tres ciutats valores com a ‘eco’, ‘natural’, ‘sostenible’ i ‘singular’.

Així, el porjecte transforma activitats existents en l'actualitat, les orienta cap a la sostenibilitat i la comprensió de la complexitat de l'ecosistema litoral i les converteix en una experiència integral, emocional, cognitiva i memorable dins d'unes vacances en destins de platja. Viure la posidònia és viure el nostre mediterrani, entendre millor les nostres aigües blaves, la qualitat dels nostres arenals, la riquesa de la vida marina i la responsabilitat que tenim de protegir un entorn fràgil però generós, que ens dona tant.

Un projecte com aquest és transformador en si mateix perquè sensibilitza tant a visitants com a operadors turístics locals, ajuda a entendre que la posidònia que arriba a les platges no són algues mortes sinó una prova de la salut del nostre litoral i una garantia que les nostres platges continuaran sent llocs privilegiats. No hi ha major canvi de perspectiva que entendre que el que sembla mort i brutícia és realment vida i riquesa.

El pressupost del projecte per al qual se sol·liciten les ajudes ascendeix a 1.371.636 euros, subvencionables al 100% pel programa.

Vore detall
04/04/2022

"No hi ha excuses" per a tindre una ciutat neta

Campanya de sensibilització sobre la importància de la col·laboració ciutadana

L'1 de febrer va entrar en vigor el nou contracte del servei de recollida del fem, ecoparc i neteja viària, adjudicat a l'empresa Urbaser per 68.228.848 €. Un contracte que introdueix canvis i millores respecte a l'anterior concessió que permetran millorar el servei.

Coincidint amb l'entrada en vigor del nou contracte i per a conscienciar la població de la importància que té la col·laboració de la ciutadania per a mantindre neta Dénia, l'ajuntament va llançar a través de xarxes socials la campanya "No hi ha excuses que valguen". L'objectiu és posar en el punt de mira les conductes incíviques que durant els últims anys han suposat un sobrecost anual de 200.000 €: el depòsit de les restes de poda en llocs no indicats per a això, els abocaments de residus fora dels contenidors, deixar estris domèstics als carrers sense avisar al servei de recollida gratuït habilitat, etc.

Accions que enlletgeixen la ciutat i que costen diners a tota la població, justificades amb excuses "que ens costen 200.000 € anuals", com "per quatre branques, no aniré a l'ecoparc" o "el contenidor no em quedava a prop".

El nou contracte introdueix millores molt significatives com l'augment de la capacitat i accessibilitat dels contenidors, la implantació de la recollida orgànica, la recollida porta a porta en els barris amb habitatges baixos o l'establiment de torns de matí, vesprada i nit en la neteja viària, a més de la renovació de vehicles i maquinària.

"Però hem d'implicar-nos", ha assenyalat la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez, "perquè les conductes incíviques que tants diners ens han costat desapareguen i prenguem consciència que una ciutat neta és cosa de tots".

Vore detall
04/04/2022

Projecte 'Agro-Posidònia'

Des de la Xarxa Agrícola de Creama, en col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia, s'ha promogut el projecte "Agro-posidònia", una iniciativa d’economia circular que contribueix a reduir la petjada de carboni. Amb l’actual sistema de retirada de posidònia de les platges, aquesta passa a ser tractada com un recurs, alhora que es redueixen significativament els quilòmetres en transport.

La posidònia, juntament amb les algues, es retira de les platges i s’emmagatzema en una planta de transferència; en arribar la temporada d’hivern, l’ajuntament retorna part d’aquest material a les platges, principalment a la de la Marineta Cassiana, i serveix com a barrera de protecció davant dels temporals.

El material que no s’empra com a barrera i els excedents produïts després d’un temporal són portats a les explotacions ramaderes de la comarca de la Marina Alta que col·laboren en el projecte de la Xarxa Agrícola, ubicades en Pedreguer, Dénia y Pego, a escassos 10 km dels punts de recollida.

Les algues i la posidònia, a causa de les seues propietats salnitroses, són un excel·lent material com a llit per al bestiar. Aquest material es diposita als corrals i contribueix a repel·lir els paràsits, i el iode present a la posidònia actua com a cicatritzant de les possibles ferides que tinguen els animals. A més, la lenta descomposició a causa de la sal complica el creixement i desenvolupament de patògens.

Anteriorment, quan encara no es produïa la neteja de les platges per part d’una empresa, els ramaders baixaven amb els carros i recol·lectaven la posidònia i la transportaven fins a les finques de bestiar. Amb els anys, aquest sistema va deixar d’emprar-se, però ha servit d’exemple per a dur a terme aquesta nova iniciativa, amb què han arribat a reutilitzar-se al voltant de 30 tones de posidònia.

La Xarxa Agrícola

La Xarxa Agrícola és una plataforma comarcal que té l’objectiu de revitalitzar el sector agrícola de la Marina Alta, creant un teixit entre els diferents actors del sector agrari i interrelacionant-hi els diferents recursos de la comarca.

S’engloba dins del programa Avalem Territori, subvencionat per la Generalitat Valenciana, a través de LABORA, i pel Ministeri d’Economia Social. A nivell intern, s’emmarca dins de PACTE’MA, l’Acord Comarcal en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta, del qual actualment formen part 32 ajuntaments i 13 entitats públiques i privades.

Vore detall
01/02/2022

L’Ajuntament de Dénia trau a licitació un estudi de l'arbratge municipal

La Junta de Govern Local ha aprovat l'eixida a licitació del "Servei d'anàlisi per a la reducció del risc de l'arbratge i palmeres de propietat municipal". L'objectiu és que es realitze un estudi exhaustiu de vora 500 exemplars de gran grandària, alguns d'ells inclosos en el Catàleg d'Arbres i Arbredes Monumentals i Singulars d'Interés Local de Dénia, per a avaluar-ne els possibles riscos de caiguda o despreniment de branques.

L'estudi es completarà, a més, amb propostes d'actuació per a cada exemplar, segons els resultats obtinguts de l'anàlisi, per a assegurar la seua correcta conservació i, alhora, la seguretat de persones i béns, en tractar-se d'arbratge integrat en zones urbanes de gran concurrència o carreteres.

El pressupost base de licitació d'aquest servei és de 44.907 euros i el termini màxim d'execució de l'estudi, des de la signatura del contracte, és de 4 mesos. Poden presentar-se ofertes fins a l'11 de febrer.

Els exemplars que seran analitzats estan situats en Marqués de Campo (un centenar de plataners), els jardins de Torrecremada, la carretera vella Dénia-Ondara, l'esplanada de Cervantes (un centenar de palmeres), la plaça de Jaume I (56 palmeres), el 1r Grup dels Mariners, la plaça de l’Arxiduc Carles, els col·legis les Vessanes, Llebeig i Montgó, la plaça de Benidorm, la Casa de la Cultura, la CV 725 Dénia-Ondara, la illeta de l'avinguda de Juan Chabàs i la carretera de les Rotes.


El treball inclourà la valoració de l'estat biològic i fitopatològic de cada arbre, el seu estat mecànic (definint el nivell de perillositat de cada exemplar) i la proposta de mesures correctores.

Vore detall
21/01/2022

L’Ajuntament de Dénia comença la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica de vehicles a la ciutat

L’Ajuntament de Dénia està instal·lant punts de recàrrega elèctrica de vehicles en diferents localitzacions del terme, escollides seguint diferents criteris de viabilitat com la potència elèctrica. De moment se n’instal·laran quatre, tot i que, segons afirma la regidora de Transició Ecològica i Canvi Climàtic, Maite Pérez, “es projecta instal·lar-ne més amb una altra subvenció que ja hem demanat en una nova convocatòria de l’IVACE”.

Els llocs on, a partir de finals de mes, es podran recarregar els vehicles elèctrics són l’avinguda del Marquesat, el carrer de Maria Ibars, a l’altura del número 6, el carrer de José Moncho Ferrer i el carrer de la Mussola, en la zona de les Bassetes, en les Marines.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Ingeniería Aplicada, E y D, per un pressupost de 44.369.18 euros, IVA inclòs, i seran costejades amb una subvenció de l’IVACE que cobreix el 80% del cost total, és a dir, de 30.088.80 euros, i l’aportació dels restants 14.280,38 euros per part de l’Ajuntament de Dénia.

Vore detall

Uso de cookies de viuiconviu.com

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y la experiencia de uso de este sitio web. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.

ACEPTAR