Destaca la gran riquesa de la fauna a la reserva marina, la qual compren distintes comunitats que se succeeixen segons augmenta la profunditat.
Des del pis supralitoral on ens trobem amb espècies com l'actínia (Actinia equina) una curiosa anemone, distintes espècies de crancs (Pachygrapsus marmoratus) als quals els agrada alimentar-se de les algues que creixen sobre les roques, igual que les garotes de roca (Paracentrotus lividus) el nombre dels quals ha decrescut de forma alarmant en els últims anys a causa de la sobrepesca, o la clòtxina (Mytilus galloprovincialis); fins al pis infralitoral que arriba als 25 m de profunditat, on els protagonistes són els organismes bentònics com les esponges i les comunitats precoral·lígenes que recobreixen les roques formant una espècie d'estora multicolor.
Completen el paisatge distintes espècies de peixos com les donzelles (Coris julis), morenes (Muraena helena), meros (Epinephelus marginatus), salpes (Sarpa salpa) , rajades (Atlantoraja cyclophora)... ; mol·luscos com les pagellides ( Patella sp.), diferents espècies de caragols de mar; i cefalòpodes com els polps (Octopus vulgaris) i les sépies (Sepia officinalis); o crustacis com l'escassa llagosta (Palinursu elephas) o el llamàntol (Homarus gammarus).
La protecció d'aquesta part marina tracta no sols de preservar la seua biodiversitat, sinó també de reforçar i garantir la continuïtat de les zones de pesca pròximes, de les quals depén un sector tradicional i de gran importància.