L'Ajuntament de Dénia i Ecovidrio participen en el pla integral per a incrementar el reciclat de vidre a l'estiu
Més de 140 establiments hostalers de la ciutat se sumen a la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’
Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Dénia presenten el pla integral per a incrementar el reciclat de vidre de Dénia durant el període estival.
La campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ comptarà amb la col·laboració de més de 140 bars i restaurants de la localitat, als quals se li lliuraran més de 50 poals adaptats per a facilitar-los la labor de reciclatge. Així mateix, s'instal·laran nous punts de reciclat, que se sumaran als ja existents, i es vinilaran contenidors amb motius estiuencs per a sensibilitzar a la ciutadania.
L'estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge de vidre. L'augment de turistes, així com l'increment del consum en el sector hostaler, comporten que al llarg d'aquest període es recicle aproximadament el 30% del total de residus d'envasos de vidre de tot l'any. En aquest sentit, la col·laboració del sector hostaler, que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre, és clau.
El reciclatge de vidre aporta grans beneficis al medi ambient. De complir-se les previsions, amb el vidre reciclat en els 74 municipis de tota Espanya que participen en la campanya, s'aconseguirà evitar l'extracció de més de 36.800 tones de matèries primeres, equivalents a quatre vegades el pes de la Torre Eiffel. A més, s'evitarà emetre 20.500 tones de CO2 a l'atmosfera, un benefici per al medi ambient similar a retirar 5.000 cotxes de la circulació durant 1 any.
Dades de reciclat de vidre a Dénia
Segons les últimes dades relatives a 2016, la ciutadania de Dénia va reciclar un total d'1.636.020 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 39,5 kg.
Respecte a la taxa de contenerització, Dénia se situa en una mitjana de 119 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 349 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.
El xef Ángel León, ambaixador de la campanya
Ángel León, conegut com el ‘xef del mar’ i impulsor de la sostenibilitat en l'alta cuina amb iniciatives com el reciclatge de peixos de descarte, és l'ambaixador de la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’. El xef ha creat un gelat marí sostenible i ha realitzat una crida a ciutadans i professionals de l'hostaleria per a animar-los a reciclar vidre en aquesta època. Els establiments concursaran per a guanyar una classe magistral amb Ángel León en el seu restaurant Aponiente, guardonat amb dos estels Michelin.
2017 ha sigut proclamat per Nacions Unides com l'Any Internacional del Turisme Sostenible amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat de minimitzar l'impacte a l'entorn d'un dels sectors econòmics més importants a tot el món. En aquest context, molts dels millors restaurants del nostre país, com a Can Roca o Arzak, així com la xarxa de Paradores, s'han incorporat ja a ‘La Gran Cadena’, una iniciativa impulsada per Ecovidrio i els germans Roca per a sensibilitzar sobre el reciclatge.