Presentació del Programa de recuperació d'horta local, Pla de Producció Ecològica i Pla de diversita
L’augment, la promoció i la formació en agricultura ecològica, la recuperació i divulgació de les llavors autòctones tradicionals, el suport a nous productors i la recuperació d’horta, formen part dels objectius estratègics de l'”Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020”, i dins el Pla d'Acció Local «Dénia&Marina Alta #Tastinglife», base de la iniciativa Dénia-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia, de la Regidoria de Medi ambient, Canvi climàtic i Agricultura de l'Ajuntament de Dénia.
En esta línia, la Regidoria de Medi Ambient, Canvi climàtic i Agricultura va organitzar dos presentacions obertes.
1) La presentació del I Pla Valencià de Producció Ecològica i del Pla de la Diversitat Agrària, el dilluns 24 de juliol, a les 19,30h, a la Casa de la Cultura de Dénia. La presentació va comptar amb Josep Roselló, cap de Secció de Tecnologia, Projectes i Recursos del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia de la Generalitat Valenciana.
2) En segon lloc, divendres, 28 de juliol, a les 19,30h, també a la Casa de la Cultura de Dénia, la presentació del Programa de recuperació d’horta local, Banc de Terres. Fa unes setmanes l’Ajuntament de Dénia aprovaba les bases reguladores per a la creació i funcionament del Banc de terres agrícoles. Es tracta d’una iniciativa que permetrà “recuperar superfície agrícola, facilitar l'accés a la terra a més productors, i un suport als productors actuals que per diferents motius no arriben a treballar totes les terres que tenen i suposarà també un augment del producte local, en major quantitat i més varietat”