El principal objectiu de l'Estratègia de Dinamització Agrària i Territorial és fomentar la producció, formació, comercialització i consum de productes locals i ecològics i impulsar una Administració més sostenible.
Per a això estableix quatre àmbits de treball en els quals s'emmarquen les accions dissenyades:
- El de governança pretén, entre altres objectius, l'apoderament del sector agroalimentari i el foment de la col•laboració entre administracions i entre aquestes i el sector.
- Un segon àmbit es dedica al territori i contempla, entre altres finalitats, la realització d'un diagnòstic i valorització del nostre entorn mediambiental, la creació d'un banc de terres (que es presenta divendres que ve, 28 de juliol, a les 19.30 hores, en la Casa de Cultura) i d'un banc de llavors o la confecció d'un mapa agronòmic del nostre territori.
- En l'àmbit de promoció econòmica, l'estratègia cerca l'enfortiment del mercat local o el foment de l’ecoturisme, entre altres metes.
- Finalment, es treballa en el camp de la formació, amb accions com la formació contínua en agricultura, ja engegada, o el projecte per a aconseguir formació certificada en agricultura ecològica; l'educació, a través del programa “Hort a escola”, que contempla impulsar els horts escolars, fomentar el producte local en els col•legis o realitzar visites als productors locals amb l'alumnat; i, finalment, la divulgació. En aquest últim apartat està prevista la identificació i catalogació d'arbres singulars, vies pecuàries i vies rurals, entre uns altres.
Podeu consultar les 30 accions en el següent document: